شناسه : 11195680
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت در یزد:

گوشت قرمز80درصدشانس ابتلابه سرطان معده را افزایش می‌دهد/سرطان های مری و معده شایع ترین سرطان ها


معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در همایش ملی تغذیه و سرطان در یزد با اشاره به عوارض سوء مصرف گوشت قرمز گفت: مصرف گوشت قرمز تا میزان 80 درصد شانس ابتلا به سرطان معده را افزایش می دهد.

به گزارش طنین خاتم، دکتر ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به تغذیه و سرطان و تجربیات ایران در مطالعه کوهورت استان گلستان  اظهارکرد: این مطالعه به عنوان بزرگترین مطالعه کوهورت در کشور، در 326 روستا و یک شهر از استان گلستان انجام شد که در این مطالعه معاینات کلی از جمله اندازه گیری قد، وزن، پرسش نامه وضعیت تغذیه ای و غیره از 50 هزار نفر از افراد تحت پوشش صورت گرفت و اطلاعات به دست آمده به صورت الکترونیک ثبت شد.

 

وی افزود:  نتایج این مطالعه نشان داد سرطان مری و معده در شمال ایران شیوع بالایی دارد. همچنین نشان داد 85 درصد مردم منطقه گلستان و بالطبع مرم کشور به علت بیماری های مزمن غیرواگیر فوت می کنند.

 

ملک زاده خاطرنشان کرد: سرطان مری به عنوان شایع ترین سرطان 15 درصد سرطان ها را تشکیل می داد و سپس سرطان معده 7 درصد مرگ ها را تشکیل می داد. از طرف دیگر در این مطالعه نشان داد مردم همزمان با غذا سیگار و تریاک استفاده می کردند که تریاک شانس ابتلا به سرطان مری را تا سه برابر افزایش می دهد.

 

وی ادامه داد: در این مطالعه نشان داد: مصرف چایی داغ، نیترات موجود در آب های آب انبارهای نگهداری شده، غذاهای دودی و مواد شیمیایی دفع آفات شانس ابتلا به سرطان ها را افزایش می دهند.

 

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در ادامه با اشاره به عوارض سوء مصرف گوشت قرمز گفت: مصرف گوشت قرمز تا میزان 80 درصد شانس ابتلا به سرطان معده را افزایش می دهد.

 

وی ادامه داد: استفاده از گوشت زیاد از گوشت قرمز و بسیاری از مواد غذایی دیگر را نیز سرطان‌زا خواند و افزود: مواد غذایی در دسترس ما به خودی خود سرطان‌زا نیستند بلکه نحوه استفاده ما از مواد غذایی و افراط و تفریط در مصرف آنها سبب ایجاد سرطان می‌‌شود.

 

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با بیان اینکه برخی مواد غذایی نیز از بروز سرطان و بیماری‌های شایع غیر واگیردار دیگری مثل بیماری‌های قلبی و عروقی و سکته‌های مغزی و قلبی جلوگیری می‌کند، خاطرنشان کرد: گوشت سفید، گردو، بادام، پسته بدون نمک و ... در پیشگیری از سرطان‌ها نقش اساسی دارند.

 

وی در مجموع بر حذف یا کاهش نمک، شیرینی‌ها و چربی‌ها تاکید کرد و بیان داشت: استفاده بیشتر از سبزیجات و میوه‌ها باید به مردم توصیه شود و مورد تاکید قرار گیرد.

 

ملک‌زاده در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه سرطان‌ها امروزه اغلب قابل درمان هستند، خاطرنشان کرد: اگر سرطان‌ها به موقع شناسایی شوند، می‌توان به درمان آنها امیدوار بود.


ملک‌زاده تاکید کرد: 80 درصد بیماری‌های غیر واگیردار قابل پیشگیری است همانگونه که تصادفات جاده‌ای نیز به عنوان یکی از اصلی‌ترین عوامل مرگ و میر در ایران نیز قابل پیشگیری هستند.

 

به گفته وی مطالعه کوهورت گلستان به مدت 14 سال به طول انجامید و تا 14 سال دیگر ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام/ع




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.