شناسه : 5730535
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد خبر داد


استان یزد با تولید سالانه سه تن زعفران، بعد از خراسان رضوی و جنوبی رتبه سوم تولید این محصول را در کشور دارد.

استان یزد با تولید سالانه سه تن زعفران، بعد از خراسان رضوی و جنوبی رتبه سوم تولید این محصول را در کشور دارد. زعفران یکی از مناسب ترین گیاهان مناطق کم آب بوده و برداشت آن از نیمه دوم آبان ماه در استان آغاز و تا اواخر آذرماه ادامه خواهد داشت. سطح زیر کشت این محصول در استان ‎ ۶۰۰ هکتار است که از شهرستان طبس و بهاباد به عنوان مناطق عمده تولید این محصول در استان میتوان نام برد. در هر سطح به طور متوسط ۴/۵تا پنج کیلوگرم این محصول برداشت می شود. پیش بینی می شود سه تن زعفران از مزارع استان در سالجاری برداشت شود. مناطق عمده کاشت و توسعه این محصول در شهرستان طبس، بخش دستگردان و دیهوک این شهرستان می باشد و با توجه به شرایط مناسب این مناطق و تلاش کشاورزان این شهرستان در سال زراعی ۹۱-۹۰ زعفران کار نمونه استانی با عملکرد ۱۴ کیلوگرم زعفران خشک در هکتار (۴ برابر میانگین شهرستانی) از شهرستان طبس انتخاب و معرفی شده است و نیز مقداری از زعفران تولیدی در مناطق زعفران کاری فرآوری و مابقی به صورت گل به استان های همجوار صادر می شود. تغییرات در قیمت، نبود صنایع بسته بندی و تسهیلات برای تهیه پیازهای مرغوب، مهمترین مشکلات این بخش است. این گیاه ۶ گلبرگ بنفش رنگ و سه رشته کلاله قرمز رنگ دارد و قسمت مورد استفاده آن همان کلاله است. زعفران آرام بخش، اشتها آور، پیشگیری کننده از بیماری های قلبی و سرطان، تقویت کننده حافظه و کاهش دهنده فشار خون است. از گیاه زعفران در درمان آسم، بیماری های پوستی و چشم، عفونت ادراری، یرقان، رفع نفخ شکم، معده درد و کم خونی استفاده می شود.   منبع:یزد رسا



رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.